HTML

sporoljvelünk

Cikksorozatunkban elsősorban olyan hasznos ismeretekkel, jó tanácsokkal próbáljuk meg ellátni olvasóinkat, amelyeket alkalmazva akár azonnal csökkenthetik kiadásaikat, spórolhatnak

Friss topikok

Linkblog

6 jó tanács bankkártyával való visszaélések ellen

2011.06.09. 16:34 bennieman

Van a környezetükben olyan ember, akinek nincs bankkártyája? Hát igen, elvétve talál csak néhányat. Az alábbiakban 6 olyan tippet adunk, amivel csökkenthető a bankkártyával való visszaélések száma.

1, Soha ne engedje, hogy kártyáját elvigyék, illetve az ön számára nem látható módon húzzák le!
2, Ha beüti a PIN kódját, lehetőleg takarja el a kezét! A biztonság kedvéért érjen hozzá több gombhoz, hogy összezavarja a nyomokat. Így az esetlegesen leskelődő rejtett kamerát is átverheti.
3, A bankjától minden tranzakcióról kérjen sms-értesítést! Így már az első illetéktelen használatról néhány másodpercen belül tudomást szerezhet.
4, Írjon a bankkártyájára olyan hamis PIN kódot, amelynek a számai még véletlenül sem egyeznek az igazival! Így biztos lehet benne, hogy ha kártyája csalók kezébe kerül, az első próbálkozásuk eredménytelen lesz. Ön viszont a sikertelen tranzakcióról szóló sms után azonnal, anyagi veszteség nélkül letilthatja a bankkártyáját.
5, Kártyája számát mindig tartsa magánál, a letiltáshoz ugyanis szükség van rá. Elmentheti például a mobiltelefonja memóriájába egy kitalált név alatt, mintha csak egy hosszú külföldi hívószám lenne.
6, Vigyázzon: ha a csalásról értesíti a bankját, ne a számláját tiltsa le, hanem a kártyát! A kettő nem ugyanaz, viszont a letiltott számlához tartozó kártyát még lehet használni.

Ez a hat jó tanács hatékony segítség, és gyakorlatilag semmibe sem kerül megvalósítani őket, és hitelkártyák esetén még inkább hatékonyabb lehet. Ez azonban nem mindig elég, további hasznos tippeket és bankkártyával kapcsolatos információkat itt talál, illetve ha van saját tapasztalata illetve további ötlete a visszaélések elkerülése érdekében ossza meg velünk és mindenki mással is, hogy a csalásokat visszaszorítsuk.

Szólj hozzá!

Címkék: kód csalás bankkártya hitelkártya visszaélés pin bankkártya csalás

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljvelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr432970935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása